maanantai 30. tammikuuta 2017

Uutta ja jännittävää


Ajattelin nyt kirjoitella vähän blogiin ajatuksiani sekä kokemuksiani tästä vaihdosta, niin saa kiinnostuneet seurata (hei vaan äiti ja mummu) ja mahdollisesti saada apua jos meinaa joskus itse lähteä tänne Tanskan maalle... :)

Ensimmäinen kokonainen päivä täällä Roskildessa alkaa olla lopuillaan... Olen edelleen hämmentynyt kaikesta uudesta, ja valtavasta tietotulvasta mitä ollaan saatu sekä koulussa että koulun ulkopuolella.
Matkustaminen Helsingistä tänne Roskildeen oli aika helppoa ja vaivatonta. Ensin Norwegianilla lento Köpikseen, josta pääsi hyvin junalla Köpiksen rautatieasemalle ja siellä junanvaihdolla Roskilden keskustaan. Tanskassa tuntuu olevan myös todella ystävällisiä ihmisiä, jotka varmasti auttavat jos kysyy. Näiden kahden päivän aikana on tullut vastaan yksi ihminen joka ei puhunut kunnolla englantia, mutta muutaman sanan hänkin. Huomasin myös, että täällä ihmiset hymyilevät paljon helpommin vastaantultaessa kuin Suomessa :D
Pakolliset lentokonekuvat


Tänään aamulla kun lähdin kouluun, menin tietysti väärälle puolelle tietä ja näin ollen väärään bussiin (vaikka olin ihan varma että muistin "host-emäntäni" neuvoneen niin), ja myöhästyin puolisen tuntia. Onneksi tajusin itse virheeni ja pienellä paikallisten opastuksella pääsin oikeaan bussiin. University College Sjaelland on ihan erilainen kun TAMK siellä kotisuomessa, mutta laitan sieltäkin ehkä jossain vaiheessa kuvia ja muuta tietoa enemmän.. Meidän kansainvälinen vaihtariluokka vaikutti tosi kivalta ja samanhenkiseltä, harmittaa vaan kun kaikki muut asuvat kampuksella ja minä en. (Ei ollut enää huoneita vapaana...) Onneksi muutama jo lupaili huoneestaan yöpaikkaa aina kun tarvetta on, eikä koululta ole pitkä matka tänne kämpillekkään jos haluaa omaan sänkyyn.

Asun noin 4-5 km päässä kampukselta, ja minulla on kiinalainen kämppis (joka kylläkin on lomalla tällä hetkellä Suomessa, haha). Meillä on täällä omat huoneet, ja yhteisinä tiloina keittiö, kylppäri sekä olohuone. "Isäntäperhe" asuu yläkerrassa, mutta meillä on myös omat sisäänkäynnit joten saa olla aika omissa oloissaan.
Oma huoneeni on todella tilava ja kotoisa, joten täällä viihtyy hyvin. Kuvia ei nyt valitettavasti saa, koska ne ei suostu kääntymään oikein päin vaikka koneella näyttääkin siltä.

Yksi asia mistä yllätyin todella paljon, oli se kuinka kallista täällä on! Olin kyllä kuullut ja itsekin ottanut selvää Tanskan hintatasosta, mutta sen tajusi oikeasti vasta paikanpäällä. Ostin eilen kaupasta kaikkia perustarvikkeita kuten shampoota, hoitoainetta ja vähän mausteita, sekä salaattiaineksia, kanaa, jogurttia, leipää jne, ja ne maksoi yhteensä 70euroa!! Siis kaksi kassillista ruokaa, jossa oli ihan perustarvikkeita! Toki pelkkää shampoo tai hoitoaine maksoi 5e/kpl, joten ehkä seuraavat kaupassakäynnit sujuvat hieman edullisemmin... Toivottavasti ainakin. Kampuksella myös lounas (joka oli mielestäni surkea verrattuna Tamkin lounastarjontaan), maksoi lähemmäs 4 euroa, kun Suomessa sen saa 2,50 eurolla ja on paljon monipuolisempi. Osaa syksyllä arvostaa taas erilailla koulun pöperöitä.

Nämä ostokset maksoivat yli 500DKK:ta eli noin 70euroa. (Tämäkään kuva ei suostu kääntymään)Kerrottavaa olisi paljonkin, mutta nyt täytyy valmistautua huomiseen ja alkaa pian nukkumaan. Yritän pitää blogia ajantasalla jotta saatte seurata miten täällä sujuu.. En kuitenkaan ehdi laittaan kaikille erikseen viestiä koko ajan :D (Terkkuja äitit, iskät, mummut, siskot, veikat ja muut, pus!!)

Maisemakuvaa kämpän lähettyviltä


<3: Jenna

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että pääsit turvallisesti ja vaivatta perille! Voin kuvitella, että tanskalaiset ovat mukavaa kansaa. Oma Köpiksen matka muistuu mieleen, hieno vaikka lyhyt visiitti. Sano muuten kuningattarelle terveisiä, jos satutte samoille mestoille. Me törmättiin baletissa ;0) Lotta ja minä ehdittiin jo sairastaa vattatauti ja Masilta etuhampaat irti!Terkkuja!
    Halein Marika ja lapset

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä nyt ainakin nämä pari päivää mennyt hienosti ja hyvä ensivaikutelma Tanskasta :D luinkin että ootte ollut kipeenä, harmi kun iski vieläkin tauti... Harvahampaalle ja toiselle hampaattomalle terkkuja ja halit teille kaikille! :)

    VastaaPoista