keskiviikko 1. helmikuuta 2017

So much drama

Heippa taas. Täällä alkaa asiat pikkuhiljaa sujumaan, oon saanut kaikkia asioita hyvin hoidettua. Hain tänään sellasen matkustuskortin, millä pääsee matkustamaan täällä Sjaellandin alueella junalla ja bussilla vähän halvemmalla, kun ostaisi vaan kertalipun. Vaikka on se silläkin aika kallista, jos vertaa vaikka Tampereen hintoihin. Mutta huomasinpa taas tuolla keskustassa kulkiessa kuinka ystävällistä porukkaa tanskalaiset on, sillä en meinannut löytää millään paikkaa mistä saisin kortin ja heti ensimmäisiltä ihmisiltä neuvoa kysyessä sain erittäin tarkat ohjeet paikan päälle :)

Bongasin keskustassa myös jonkun ihan älyttömän karkkikaupan, ja sokerihiirenä oli pakko mennä heti testaamaan se :D Myyjä siellä oli erittäin mukava ja ystävällinen. Sanoin, että olen edelleen aika hukassa tanskan kruunujen ja euron välisen kurssin kanssa, josta hän alkoi ihmettelmään että onko Suomessa samat eurot kuin muualla Euroopassa, hahah. 
Ehkä tuohon valuuttamuutokseenkin tottuu vielä, nyt vaan turhauttaa kun en yhtään tiedä paljonko olen kuluttanut rahaa täällä ollessa, vaikka olenkin yrittänyt vähän pitää laskua siitä. Opiskelijabudjetilla on kuitenkin oltava aika tarkka, varsinkin vähän kalliimmassa maassa...

Roskilden keskustasta (Yritän saada parempia kuvia joku päivä)Saatiin myös eilen koululta omat polkupyörät, mutta mun pyörä on kamala. Poljin sillä eilen tänne asunnolle, ja tänään aamulla kouluun, mutta se on jotenkin tosi matala ja siitä tulee vaan selkä kipeeksi. Ja pieni kova satula, joten myöskään persus ei kestä pyöräillä vähintään 9km päivässä sillä :D Ajattelin kysyä vuokranantajaltani, josko hänellä olisi vuokrata halvalla polkupyörää. Sillä pääsisi kuitenkin kätevästi kouluun ja vaikka keskustaan. 

Maisemia koulumatkan varrelta. Täällä on hauskaa, kuinka ensin on kaupunkimaisemaa, yhtäkkiä se muuttuu omakotitaloalueeksi ja sitten on tällästä peltoa ja voi olla myös hevosia :D Kaikki noin 5km matkalla.Opiskelu on ainakin tähän saakka ollut tosi kivaa! Meidän luokka/ryhmä on tosi avointa ja ystävällistä porukkaa täynnä, ja kaikki lähtee innoissaan mukaan erilaisiin juttuihin. Meidän opintoihin täällä sisältyy todella paljon luovia ilmaisumenetelmiä, kuten draamaa, musiikkia jne. Eli toisin sanoen leikitään, pelataan ja tehdään paljon kaikkea hauskaa, mutta siihen sisältyy myös teoriaa esimerkiksi siitä, että miten erilaiset pelit ja leikit kehittää lasta ja mitä hyötyä niistä on. Eli kaikella sillä leikkimisellä ja hauskanpidolla on myös opettavainen tarkoitus! Joudutaan myös lukemaan joka päivälle ns. ennakkoläksy, joka liittyy sen päivän aikana käsiteltävään aiheeseen. Opiskelu on aika erilaista kuin Suomessa on ollut, mutta tykkään että on paljon vaihtelua, koska tylsistyn myös helposti. Huomenna on vapaapäivä koulusta, koska muut lähtee Köpikseen hakeen CPR-numeroita, joita meidän suomityttöjen ei tarvitse hakea, jee! Illalla kampuksella järjestetään jonkinlaiset illanistujaiset, joihin olisi tarkoitus mennä. Tällä hetkellä täällä siis kaikki hyvin! :) Pahoittelut että jutut hyppii aiheesta toiseen, on vaan mielessä niin paljon asioita samaan aikaan etten ilmeisesti osaa keskittyä yhteen kerralla :D

PS. Löysin myös edullisemman kaupan! Voin siis syödä muutakin kun makaronia tai nuudeleita :D


<3: Jenna

1 kommentti: