tiistai 16. toukokuuta 2017

Summer Air

Hej!

Mistähän sitä aloittais...
No vaikka toissaviikonloppuisesta reissusta Frederiksborgin linnaan. Meillä kävi hyvä tuuri ja oli hieno ilma! Otettiin Roskildesta siis bussi millä kuljettiin, ja oli kivaa nähdä vähän muitakin maisemia matkan varrella.
Hillerod oli kaunis kaupunki, ja linnassa kiertelyn jälkeen mentiin viereiseen "puutarhaan" kävelylle ja lopulta jopa piknikille. Linnan takapihalla oli siis iso puutarha, mutta sieltä jatkui myös eri suuntaan meneviä lenkkipolkuja keskellä kaunista puistoa. Antaa kuvien taas puhua puolestaan... :)

Siinäkin mielessä kävi hyvä tuuri, että kun saavuttiin linnalle niin siellä alkoi samaan aikaan englannin kielinen opastus. Sai paljon enemmän irti linnasta, sen ja Tanskan historiasta sekä kuninkaallisista kun oli joku kertomassa niistä. Suosittelen kyllä koko kaupunkia jos haluaa nähdä Tanskassa muutakin kuin pääkaupungin.. :)


Kuva Tanskan nykyisestä kuningattaresta


Tämä ja tuo alempi kuva on siis mun matkalta bussipysäkiltä kotiin. Ensin oli lampaita pellolla, ja sitten oli tuollainen "tuttipuu". Pienet lapset vievät tuttinsa roikkuman sinne, kun eivät enää tarvitse sitä.
Viime viikko meni jotenkin supernopeesti, vaikka aika täällä kuluu muutenkin nopsaan. Alkuviikko meni ihan kouluhommissa (kuvat alhaalla, älkää kysykö...), mutta koska perjantaina meillä oli vapaapäivä, päätettiin pitää torstaina cocktail-bileet. Oli niin hauskaa, että perjantai menikin lähinnä sängyn pohjalla, hah...

Mutta oli hyvä levätä perjantai, koska lauantaina sain äitin kylään "poikien" kanssa ja touhuttiin kyllä koko viikonloppu aamusta iltaan. Sunnuntaina tultiin myös mun kämpille, ja kokkasin pienen äitienpäivälounaan. Oli ihanaa saada rakkaat kylään <3 Ilmat myös suosi meitä koko viikonlopun, eilen maanantaina oli eka kerta kun satoi. Ja vaikkei aurinko koko aikaa näyttäytynytkään, niin kyllä se +18 astetta silti mukavalle tuntuu.


Käytiin kanaaliajelulla katselemassa Köpiksen maisemia ja nähtävyyksiä

Osa Christianiaa


Roskilden satamasta


Jotkut pääsi heti Tanskalaisuuden ytimeen, hih...

Skippasin eilen koulupäivänkin kun saatoin tyypit lentokentälle, mutta oli tarkoitus mennä tänään kouluun. Eilen tuli kuitenkin viesti että tiistain tunnit on peruttu, joten tästä tuleekin lyhyt kouluviikko. Tänään mennään porukalla keilaa kun on vapaata, wuhuu!

Palataan taas,

<3: Jenna

1 kommentti:

  1. ❤ Kiitos "oppaalle"❤ Ehdottomasti olis pari päivää mennyt vielä, mut aika ja raha alkoi loppuun.. Nähtävää olis riittäny ja tais ne tanskalaisetkin olla ihan rehtiä porukkaa ��

    VastaaPoista