lauantai 4. maaliskuuta 2017

Christiania ja muuta nähtävää Köpiksessä

Hellurei!
Johan meni taas viikko nopeasti. 
Oltiin keskiviikkona "leikittämässä" 6-vuotiaita lapsia Copenhagen International School:ssa, ja täytyy sanoa että se oli upea, uusi koulu! CIS on avattu tämän vuoden tammikuussa, ja se sijaitsee Kööpenhaminassa ihan satamassa, joten ikkunasta pystyi katselemaan mm. rahtialusten toimintaa. 
Koulusta ja sen toiminnasta löytyy lisää heidän nettisivuilta, jos sattuu kiinnostamaan :)
Lapset oli suloisia, ja meidän tarinan kerronta/leikkihetki meni hyvin. Ensi viikon keskiviikkona mennään taas uudestaan, ja silloin on tiedossa erilaista ohjelmaa lapsille aktiviteetin muodossa.

Koulu ulkopuolelta


Leikkikenttä koulun pihalla

Lasten kanssa touhuamisen jälkeen päätettiin lähteä pienellä porukalla pyörimään ympäri Köpistä, ja kaiken harhailemisen ohella käytiin myös mielenkiintoisissa ja kauniissa paikoissa. Ny Havnissa nähtiin kuuluisat värikkät talot, ja siellä oli mahdollisuus lähteä tunnin maisemaretkelle veneellä, jolle haluan kyllä joku päivä vielä mennä. 
Ny Havnista kävelimme Christianiaan, mikä oli erittäin mielenkiintoinen paikka. Se on vuonna 1971 perustettu Vapaakaupunki, entinen kasarmialue jonka hipit ja talonvaltaajat ottivat haltuunsa. Lisää alueesta voit lukea englanniksi täältä, ja suomeksi täältä.
Alueella kuvaaminen oli kiellettyä, tai lähinnä oman turvallisuuden takia sitä ei suositeltu, mutta kuvia löytää Googlen kuvahausta, googlettamalla esimerkiksi Christiania Copenhagen.
Vanhoja rakennuksia peitti joka puolella graffitit ja tunnelma alueella oli todella erilainen verrattuna muuhun Köpikseen. En osaa oikein kuvailla kunnolla millaista siellä oli, mutta suosittelen kyllä käymään jos sattuu Köpikseen matkustamaan.
Christianista lähdimme kävelemään takaisin keskustaa kohti, ja poikkesimme matkalla yhteen Köpiksen kuuluisimmista kirkoista, Church of Our Savioriin. Kirkossa on upea, musta torni kullatuin koristein, ja sinne voi kavuta 400 porrasta pitkin. Kirkossa oli myös isot urut jostain 1600-luvulta, ja ne oli mielestäni täynnä hienoja yksityiskohtia. 
Oli erittäin kiva päivä, ja aurinkokin näyttäytyi välillä niin oli mukava olla koko päivä ulkosalla. 

Nyt alan valmistautumaan seuraavaan kouluviikkoon, joten adios!

<3: Jenna

Kova tuuli on jokapäiväistä täällä..


Ny Havnista

Tanskalaista arkkitehtuuria

Church of Our Savior -kirkon urut

Tää oli musta hauska! Usein näkee jotain rakennusjuttuja tms. keskellä katua, ja ne voi lojua siinä montakin päivää eikä ketään näytä haittaavan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti